header

 

aanmelden

Als het je aanspreekt om mee te doen, kun je je vrijblijvend aanmelden op de pagina contact rechts in de menubalk. Eerst zal een assistent contact met je opnemen en met je bespreken of je mee zou kunnen doen aan een onderzoek. Daarna maak je een afspraak om langs te komen voor een bezoek aan ons lab in Leiden.

We zoeken momenteel jongeren tussen 9 en 24 jaar die willen meedoen aan een onderzoek naar hoe we van en over andere mensen leren. Klik hier om je aan te melden voor het Samen Leren-project.

 

MRI-scans maken

Voor sommige onderzoeksprojecten vragen we deelnemers om MRI-scans van hun hersenen te laten maken. MRI-scans zijn foto’s en filmpjes, waarmee de onderzoekers kunnen kijken wat er in je hoofd gebeurt als je bijvoorbeeld een taakje uitvoert. Die foto’s worden gemaakt met een MRI-scanner: een groot apparaat waar je met je hoofd in ligt. De MRI-scanner staat in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Leiden.

 

spelletjes en taakjes doen

We laten de deelnemers in ons lab in Leiden spelletjes spelen en taakjes maken op de computer. Dat gebeurt soms ook in de MRI-scanner, zodat we kunnen zien wat er in je hersenen gebeurt op het moment dat je bijvoorbeeld een keuze maakt tijdens het spelletje.

 

vragen invullen en metingen doen

Vragenlijsten invullen hoort er ook bij. Dat gebeurt soms in Leiden, maar deels kun je dit ook thuis doen. Daarnaast meten we bij sommige onderzoeken je hartslag, of vragen we de deelnemers om een buisje speeksel in te leveren. We meten dan hoeveel hormonen in het speeksel zitten.

 

soms: nog een keer meedoen?

De onderzoeksprojecten duren meerdere jaren, en soms vragen we deelnemers om na één of twee jaar nog eens terug te komen en opnieuw mee te doen. Zo kunnen we kijken wat er veranderd is sinds het vorige bezoek. Deelnemers kunnen elk moment aangeven als ze niet meer willen meedoen, want deelname aan ons onderzoek is op vrijwillige basis.